Welcome to the brand new Codemasters Forums! Be sure to check the FAQ and Forum Rules before you get started.

Can't select H pattern manual

How can we setup h-pattern in this game ?

I have a Clubsport shifter, but all I can select in game is manual sequential... is there a hidden option in xml or something ?

thanks!

Comments

  • NahkamarakattiNahkamarakatti Member Wheel Nut
    I would like to know that too. Last night did a thread where this issue is connected too. http://forums.codemasters.com/discussion/6183/how-dirt-will-handle-controllers-in-the-long-run#latest
  • mesamesa Member Co-Driver

    It is on the list of "Most annoying thing in Dirt Rally".

    First of all, you have to select H-shifter with clutch with pressing a few times Keyboard Right button in Personal settings under Game options as I remember

    - mesa -

    https://www.facebook.com/MesasArtworks
    More liveries / mods of mine at
    http://mesasartworks.hu

    Logitech G27 w OMP 350 mm


  • JellyDriverJellyDriver Member New Car Smell
    H-shifter modes will show up in  Your driver profile -> game preferences tab, but You have to choose the hardware preset in the "main" game options first.
  • NahkamarakattiNahkamarakatti Member Wheel Nut
    H-shifter modes will show up in  Your driver profile -> game preferences tab, but You have to choose the hardware preset in the "main" game options first.

    ... if your controllers are officially supported. If not, there's no way to use your shifter.
  • trasholitrasholi Member New Car Smell
    I have a simxperience accuforce Wheel with custom cst and clubsport shifter. I made a custom profile. My pedals and wheel are recognized but not my shifter. Probably I made an error with gears mapping. It's really annoying indeed
  • mrbedomrbedo Member New Car Smell
    trasholi said:
    I have a simxperience accuforce Wheel with custom cst and clubsport shifter. I made a custom profile. My pedals and wheel are recognized but not my shifter. Probably I made an error with gears mapping. It's really annoying indeed
    I have the exact same scenario.  Accuforce plus HE pedals plus clubsport shifter. Created a custom profile with all three controllers. Wheel and pedals get recognized, but not shifter.

    This is what I have:

    <!-- Action map for the Accuforce-->
    <ActionMap name="Accuforce-0 HE-1 CSS-2" device_type_0="{804C1FC9-0000-0000-0000-504944564944}" device_type_1="{21061DD2-0000-0000-0000-504944564944}" device_type_2="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" priority="0" shouldbindalldevicetypes="true">
      <!-- In Game Actions -->
      <Action id="Steer Left">
        <Axis id="di_x_axis" type="biDirLower" deadzone="0.0" saturation="1.0"/>
      </Action>
      <Action id="Steer Right">
        <Axis id="di_x_axis" type="biDirUpper" deadzone="0.0" saturation="1.0"/>
      </Action>
      <Action id="Accelerate">
        <Axis id="di_z_axis" type="uniDirPos" deadzone="0.0" saturation="1.0" restricted_device="{21061DD2-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Brake">
        <Axis id="di_y_axis" type="uniDirPos" deadzone="0.0" saturation="1.0" restricted_device="{21061DD2-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Clutch">
        <Axis id="di_x_axis" type="uniDirPos" deadzone="0.0" saturation="1.0" restricted_device="{21061DD2-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear Up">
        <Axis id="di_button_10" restricted_device="{804C1FC9-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear Down">
        <Axis id="di_button_5" restricted_device="{804C1FC9-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 1">
        <Axis id="di_button_1" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 2">
        <Axis id="di_button_2" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 3">
        <Axis id="di_button_3" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 4">
        <Axis id="di_button_4" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 5">
        <Axis id="di_button_5" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 6">
        <Axis id="di_button_6" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear 7">
        <Axis id="di_button_7" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Gear Reverse">
        <Axis id="di_button_0" restricted_device="{1A920EB7-0000-0000-0000-504944564944}" />
      </Action>
      <Action id="Handbrake">
        <Axis id="di_button_12" />
      </Action>
      <Action id="Change View">
        <Axis id="di_button_6" />
      </Action>
      <Action id="Look Left">
        <Axis id="di_button_2" />
      </Action>
      <Action id="Look Right">
        <Axis id="di_button_1" />
      </Action>
      <Action id="Look Up">
        <Axis id="di_button_3" />
      </Action>
      <Action id="Look Down">
        <Axis id="di_button_4" />
      </Action>
      <Action id="Look Back">
        <Axis id="di_button_14" />
      </Action>
      <Action id="Pause">
        <Axis id="di_button_79" />
        <Axis id="vk_code_0x1B" />
      </Action>
      <Action id="Instant Replay">
        <Axis id="" />
      </Action>
      <Action id="Boost">
        <Axis id="" />
      </Action>
      <Action id="Reset Vehicle">
        <Axis id="di_button_6" />
      </Action>
    
      <!-- FE Actions -->
      <Action id="Menu Left">
        <Axis id="di_button_2" />
      </Action>
      <Action id="Menu Right">
        <Axis id="di_button_1" />
      </Action>
      <Action id="Menu Up">
        <Axis id="di_button_3" />
      </Action>
      <Action id="Menu Down">
        <Axis id="di_button_4" />
      </Action>
      <Action id="Menu Select">
        <Axis id="di_button_6" />
      </Action>
      <Action id="Menu Back">
        <Axis id="di_button_7" />
      </Action>
      <Action id="Menu Button3">
        <Axis id="di_button_9" />
      </Action>
      <Action id="Menu Button4">
        <Axis id="di_button_8" />
      </Action>
      <Action id="Menu Start Button">
        <Axis id="di_button_13" />
      </Action>
      <Action id="Menu Left Shoulder">
        <Axis id="di_button_12" />
      </Action>
      <Action id="Menu Right Shoulder">
        <Axis id="di_button_11" />
      </Action>
      <Action id="Fe View Tweak Left">
        <Axis id="di_x_axis" type="biDirLower" deadzone="0.0" saturation="1.0" />
      </Action>
      <Action id="Fe View Tweak Right">
        <Axis id="di_x_axis" type="biDirUpper" deadzone="0.0" saturation="1.0" />
      </Action>
      <Action id="Fe View Tweak In">
        <Axis id="di_y_axis"          type="uniDirNeg" deadzone="0.0" saturation="1.0" />
      </Action>
      <Action id="Fe View Tweak Out">
        <Axis id="di_z_axis_rotation" type="uniDirNeg" deadzone="0.0" saturation="1.0" />
      </Action>
    </ActionMap>
  • LoryxLoryx Member New Car Smell
    Hello, I've the same issue with an OSW wheel and thrustmaster TH8A H-shifter.
    Is there a solution for this issue?

    Thanks
Sign In or Register to comment.