Jump to content

killerhair

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 New Car Smell
  1. killerhair

    Dirt Rally Windows 10 64 bit No Sound

    Solved : but not technically. This is maybe more of a clue than anything else. I bought another copy of Dirt Rally via Oculus. (Yes I spent another $25 US on this. Much cheaper than my time.) The sound worked right out of the box. I don't know if the Steam version of Dirt Rally is the problem. I don't know if Steam it self was causing my problem. I just know installing and running the Oculus version works. If i ever come across a true fix I will post it here to help anyone else that might have this problem in the future.
  2. ---------------------------------------------- Upgraded my old computer with these components : ---------------------------------------------- Windows 10 Pro 64bit 500 Gig ssd i5-9600 CPU LGA 1151 16 gig ram DDR 3000 Gigabyte motherboard Z390 UD LGA ---------------------------------------------- Original Parts/Software I am now using on the new computer: ---------------------------------------------- Steam version of Dirt Rally (re-installed all software of course) Oculus Rift VR Nvidia 1080ti Sim Commander 4 / Sim Vibe Fanatec Wheel Base/Pedals/Shifter ---------------------------------------------- I ran Dirt Rally on Win 8.1 64 bit previously with no problems. But on my new Windows 10 64 bit I get no sound at all. I have tried 3 different sound devices (on board sound card, oculus rift headset, wireless Logitech headset) and Dirt never output's sound to any of the devices. I was able to get sound when I put the compatibility mode to Windows 7 on the drt.exe, but in this mode it will not run in VR. Windows 8 compatibility mode had no sound as well. I have uninstalled and reinstalled twice. I have deleted drt.exe and used steam verify to pull a new one. I launch rfactor2 exactly the same way I run Dirt Rally and sound works via any device I tell it to output to. So my hardware is not the problem. Everything else with the game works just fine, just no sound. FYI, the telemetry data worked with my Sim Vibe off the on board sound card. I just don't get one peep of sound from Dirt. I spent 7 hours on this problem so I am now turning to you guys for some pointers. Thanks for such an awesome title (sim)!!
×