Jump to content
Sign in to follow this  

DiRT Rally v1.1 - found a bug? Post it here!

Recommended Posts

Hellooooooooo!

If you come across any problems with the Version 1.1 update, or find a bug that might have just slipped through the cracks, let us know on this thread! :)

Thanks - and hope you're all enjoying the game!

Christina

Share this post


Link to post
Share on other sites
i found that there is a blurring  issue on replays with the renault 5 turbo its often when you see the front wheels or the front wings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dgeesi0 said:
i found that there is a blurring  issue on replays with the renault 5 turbo its often when you see the front wheels or the front wings.
I found the same on both the renault 5 turbo in Greece, and Subaru R4 in Finland.  Those are the runs I have done so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Surely the Modern HillClimb is full spec right out of the box?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Not sure if it's a bug, but ever since the update, DR keeps demanding I log into Racenet, and I just get brought to an 'update you information' screen. I do that and the game just treats it as if I haven't logged on, and I can't use Racenet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dgeesi0 said:
i found that there is a blurring  issue on replays with the renault 5 turbo its often when you see the front wheels or the front wings.
I've had it happen on the Seat Ibiza & the Manta 400 too, nearly every time it shows a close up of the car like the bonnet/quarter view & wheel view. It looks like some extreme motion blur on the paintwork of the car and the 3d models of the wheels, although it preserves the shape of the car itself fine - I can see a perfect outline of the bonnet clips and other features. It usually goes away about halfway through the camera view changes in most replays.

Share this post


Link to post
Share on other sites
With the new patch I'm getting extreme motion blur at different speeds in hood view.

Example: http://i.imgur.com/dfrViak.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
All RallyX cars have horrible ffb on my logitech g29. the wheel is vibrating like i'm on a railroad crossing all the time or like the road is made out of logs. Other cars work fine :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
arktiC said:
With the new patch I'm getting extreme motion blur at different speeds in hood view.

Example: http://i.imgur.com/dfrViak.jpg
Same issue.
http://img15.hostingpics.net/pics/990736201604051651181.jpg

I found a solution.I have to decrease "Details of the shadows" on Low.
http://img15.hostingpics.net/pics/164204201604051656131.jpg

Other bug:
-Incorrect French translation(Portuguese): Weather conditions
http://img15.hostingpics.net/pics/617487201604051647331.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just did the RX daily (4/5/2016, newly downloaded version 1.1) and took the joker fair and square on my last lap, but was penalized 30 seconds for not taking it.  Only thing that I can think of is that while in the joker, I went a bit wide in one spot and got up on the curb for a second, which is a high 45 degree banked curb at that point, got back and kept going, no reset or anything.  No other vehicles in the joker.  I took a couple of screenshots during the replay, one of me on the curb, the other of me going into the joker lap behind the results page.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=659838962
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=659839124

Share this post


Link to post
Share on other sites
arktiC said:
With the new patch I'm getting extreme motion blur at different speeds in hood view.

Example: http://i.imgur.com/dfrViak.jpg
Same issue.
http://img15.hostingpics.net/pics/990736201604051651181.jpg

I found a solution.I have to decrease "Details of the shadows" on Low.
http://img15.hostingpics.net/pics/164204201604051656131.jpg

Other bug:
-Incorrect French translation(Portuguese): Weather conditions
http://img15.hostingpics.net/pics/617487201604051647331.jpg

You can try to keep shader detail at high and lowering FOV in Preferences to 0.8. This worked for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
n1vekk said:
All FWD RallyX cars (mni & s1600) have horrible ffb on my logitech g29. the wheel is vibrating like i'm on a railroad crossing all the time or like the road is made out of logs. Other cars work fine :)
+1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,
I have found some bugs in quick testing:
-Bad judder in force feedback signal with RX-cars. Feels like the signal is cutting off faily quickly, something like a couple of times in a second. It seem to be in the self aligning torque -signal. Does not seem to affect other cars than RX.
-workshop setups are automatically loaded if found for particular car. This has been the case already before 1.1. It also seem to load setups in daily events, where setup is otherwise disabled. I've experienced some very bad brake balances in monte carlo, as it seem to have loaded gravel setup automatically.
- Renault 5 turbo is in 80s RWD category. Wasn't it supposed to be in the Group B RWD?
-Also probably something with performance, as did not seem as smooth as before and there was stutters occasionally. In rainy Bronfelen, Germany at day, RX atleast. With quick testing, there seem to be a over 40ms spike in frametimes in MSI AF log. Also many spikes over 30ms, where as the game otherwise is running capped 60fps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
KevM said:
Surely the Modern HillClimb is full spec right out of the box?
Bought all of the new cars straight away. The 208 PP with 0/5 upgrades has ~750 hp and weighs about 950kg (the max being 875hp/875kg)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,
I have found some bugs in quick testing:
- Renault 5 turbo is in 80s RWD category. Wasn't it supposed to be in the Group B RWD?


No, it's just the Turbo, not the Maxi Turbo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Well, my average FPS is about the same as it was (59FPS at Ultra with 4xMSAA) but I get a stutter right before the last split in Pikes Peak full course tarmac with 208. Every single time, exact spot. Here's the dxdiag in case it will help: https://goo.gl/tmr4Su

Share this post


Link to post
Share on other sites
https://www.youtube.com/watch?v=NSMZeWovonI
Russinan co-driver switches to English.
Sweden has the same moment.
and there is a bug with the text prompts in the boot stage


As the creator of the largest Russian community in Dirt Rally I would like to say a huge thank you for the work done and the addition of Russian language!
Sorry for my English  :#

Share this post


Link to post
Share on other sites
n1vekk said:
All RallyX cars have horrible ffb on my logitech g29. the wheel is vibrating like i'm on a railroad crossing all the time or like the road is made out of logs. Other cars work fine :)
+1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Using the DK2 with runtime 0.8 DiRT Rally crashes to desktop on load
Yes, sadly I must say I can confirm this. Oh my god, how can I survive now if I can't play Dirt Rally every day??? Fix it, please....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Krazs said:
n1vekk said:
All RallyX cars have horrible ffb on my logitech g29. the wheel is vibrating like i'm on a railroad crossing all the time or like the road is made out of logs. Other cars work fine :)
+1

+1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×