Jump to content Jump to content

Online Racing - Gap to Leader Bug


Recommended Posts

@Loore @justbiglee‌ I haven’t seen this mentioned anywhere else but apologies if it has. In our Race Department Xbox League we have noticed that every race we run the gap data seems to get corrupted around 4/5 laps from the end of the race.

For example our last race at Spa we ran 3 races, 1 x 3 lap (used as our qualification session due to not qualification in the online game) and 2 x 14 laps. Both of the 14 lap races the gaps were fine until lap 9/10 when suddenly a gap of around 10 seconds on my screen between myself and the leader jumped to over a minute and a half, the following lap it was over 3 minutes and so on and so forth until the end of the race. It’s almost as if the game thinks my car is standing still (I’m slow but not that slow!!). Each driver behind the leader see’s the same. It’s happened each race we have run so far (Indianapolis, Brands Hatch and now Spa).

At the same time the driver ahead of you always seems to show up as being very close behind the leader during this spell (less than a second at times) when in fact he is not.

Is this a known bug and if not what are the chances of it getting fixed. Pretty annoying as that information is the only reference we have in the game to how we are doing in comparison to other drivers.
Link to post
Share on other sites
Strange that you've never seen this bug. What length races do you run online? It seems this is a problem for lnger length races once they reach the last 4 or 5 laps.

Thanks for the heads up about the Time Trial mode.

Actually, I should have mentioned that this is on the Xbox. Are you racing on that?
Link to post
Share on other sites
I thought I was imagining it but I have seen this too (in the challenges I think but it may have been online). It doesn't do it all the time and I forget which race(s) specifically but I have seen it.
 The next time it happens I will post immediately after in this thread with full details.
Link to post
Share on other sites
Yeah I see this quite often, just a annoyance more than anything as you cant see the time you need to gain in any of the sectors, its just says +1.30 on every sector for that lap so you have to guess on where you need to push and find time.... sometimes it goes back to normal the lap afterwards.
Link to post
Share on other sites
I had a strange glitch happen today. I was racing Online Playlist, at Mount Panorama in the Utes. And I was catching the front 2 but ran out of laps (only 2). I had quick time but, here is the strange part.

Second place was half a length in front of me, at the line. And we get to the results screen and it shows I had finished 2nd??? The player who truly finished 2nd I believe was @RacedriverUA I don't know if @fanticUA‌ and him are one in the same or not. When I looked at the overall time his was about a second slower than mine.

We exchanged messages back & forth as to the extent of what happened? I noticed this player is from Russia but I played against guys from Russia before and have never had this happen before. Heck his Ute was not even doimg the flopping around thing. Ponderous man, ponderous.
Link to post
Share on other sites
I'm not sure if this is related, but something like this happens all the time at Istanbul. I lag super bad from the start, go to the back and it ends up saying I finished higher than what I finished. It happened at Spa today too, there were two sets of AI (for example two Nate McKane's) with a gap between these sets.
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...