Jump to content Jump to content

F1 2014 has never worked. (Steam Error Code 41)


Recommended Posts

I preordered F1 2014 and couldn't wait for it to come out. While my page may say that I've played 2 hours, that is literally only from the "Preparing to launch..." appearing and disappearing. I'm so fed up with this; I haven't been able to play a single second of this game that I waited so long for.

I've tried everything that the internet said; updating drivers, reinstalling Steam and F1 2014, turning off cloud syncing, verifying my game cache, triple checked my system requirements (they're as recommended) What haven't I tried?

Every time the "Preparing to launch..." windows pops up then closes then pops up again and closes, etc. until it finally says that the Steam servers were too busy to handle my request (Error Code 41) . Occasionally it does say that it's completing the installation or something but it stops at 1%. 
Can anyone please help?

Thanks

Specs:
Windows 7 64bit
Intel Core i7-2600 3.40GHz
16.0GB RAM
AMD Radeon HD 6800 
Link to post
Share on other sites
This is really weird my computer specifications are slightly lower than yours but  game works normal , I really do not know how to help you.
I hope to you find a solution quickly as possible, none wants to pay for the game which then it can not play
Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
JPetro49 said:
Same here. I either get the error 41, or the screen that says preparing to launch keeps cycling. I have re-installed it twice.

I more than meet the recommended requirements.
AMD FX8370
8 Gigs ram
AMD R9 270 
Windows 7 64 bit
I'd suggest sending custserv@codemasters.com and email with your rig spec, they'll most likely ask for some more info but they should be able to help get you running.
Link to post
Share on other sites
JPetro49 said:
Same here. I either get the error 41, or the screen that says preparing to launch keeps cycling. I have re-installed it twice.

I more than meet the recommended requirements.
AMD FX8370
8 Gigs ram
AMD R9 270 
Windows 7 64 bit
I'd suggest sending custserv@codemasters.com and email with your rig spec, they'll most likely ask for some more info but they should be able to help get you running.
Thanks. I don't know what I did to make it work, but it works now. I uninstalled and reinstalled again after my last post and it at least runs now. I can't get into full screen though, it crashes every time I try. But at least it's playable now.
Link to post
Share on other sites
JPetro49 said:
JPetro49 said:
Same here. I either get the error 41, or the screen that says preparing to launch keeps cycling. I have re-installed it twice.

I more than meet the recommended requirements.
AMD FX8370
8 Gigs ram
AMD R9 270 
Windows 7 64 bit
I'd suggest sending custserv@codemasters.com and email with your rig spec, they'll most likely ask for some more info but they should be able to help get you running.
Thanks. I don't know what I did to make it work, but it works now. I uninstalled and reinstalled again after my last post and it at least runs now. I can't get into full screen though, it crashes every time I try. But at least it's playable now.


Might sound like a silly idea, but have you checked the game resolution is the same as your desktop resolution? had problems with games crashing before because of that.


Assetto corsa for one...

Link to post
Share on other sites
I have the same problem, and after a lot of search, i discover its a graphic issue. 
When i change my hardware settings at full screen false, like this
<resolution width="1920" height="1080" aspect="normal" fullscreen="false" vsync="0" multisampling="8f16xeqaa" oldWidth="1920" oldHeight="1080">
 the game starts at window mode, when i press alt+enter for full screen it crashes to desktop.
At least i can play at window mode. I recently update ati drivers at the new beta, you think it has something to do with that problem?
The same thing happening with f1 2013 with the same solution its working......
Link to post
Share on other sites
parginos said:
I have the same problem, and after a lot of search, i discover its a graphic issue. 
When i change my hardware settings at full screen false, like this
<resolution width="1920" height="1080" aspect="normal" fullscreen="false" vsync="0" multisampling="8f16xeqaa" oldWidth="1920" oldHeight="1080">
 the game starts at window mode, when i press alt+enter for full screen it crashes to desktop.
At least i can play at window mode. I recently update ati drivers at the new beta, you think it has something to do with that problem?
The same thing happening with f1 2013 with the same solution its working......
THANK YOU! HOLY SHIT! YAY. <3 i love you
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...