Jump to content Jump to content

Controller disconnect every few minutes?


AmHare

Recommended Posts

  • 1 month later...
dgeesi0 said:
was watching vajbtv streaming last night he was doing well on fferm wynt and half way through his trustmaster wheel disconnected.

my friend with a g27 has this every time he races. i have a dfgt but dont have it.
sucks. I purchased the g27 on the sole basis that it was the only reasonably piced wheel that was compatible with Dirt Rally on launch. Turns out, it's not entirely compatible.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
I'm getting occasional disconnects too.  Using an OSW direct drive.  I'm not getting disconnects in any other game.
Another bug related to this is when I reconnect the controller while the game is running, it goes back to gamepad mode and gives me the dreaded steering deadzone, and no advanced wheel setup available.  When I restart the game completely, it is working fine again, as a wheel with advanced wheel setup available.
Link to comment
Share on other sites

Malyngo said:
Do you maybe have your wheel connected on a USB3 port?
If your computer also has USB2.0 ports, try to connect to one of those.

I had an issue like that in another game with mouse and keyboard, sometimes, it just wouldn't take any input for a second or so, keyboard behaved in that time as if I was pressing the last pressed key for that period.

After changing the USB port I connected to to one of the USB 2.0 ports, everything was fine again.

Well, actually it only started happening after I moved, and thus, I might have changed where the different USB-ports are connected on my PC as well - I will check it out tomorrow - and report back! :)
Link to comment
Share on other sites

I've experienced some disconnects but, I can't rule out a hardware issue either as the older AccuForce wheels are known to have potential disconnects through the slip-ring. Pausing the game, removing the wheel at the QR and replacing it generally works so that suggests it is hardware related in my case.

I'll try to confirm again and report any further discoveries.
Link to comment
Share on other sites

Myrvold said:
Malyngo said:
Do you maybe have your wheel connected on a USB3 port?
If your computer also has USB2.0 ports, try to connect to one of those.

I had an issue like that in another game with mouse and keyboard, sometimes, it just wouldn't take any input for a second or so, keyboard behaved in that time as if I was pressing the last pressed key for that period.

After changing the USB port I connected to to one of the USB 2.0 ports, everything was fine again.

Well, actually it only started happening after I moved, and thus, I might have changed where the different USB-ports are connected on my PC as well - I will check it out tomorrow - and report back! :)
I tested it, didn't make a difference.

It only happens in DiRT Rally though.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Well guys, I had similar issue with my G25 Logitech. I had lost the connection at the start of every stage and also the clutch was not working, even after I reinstall drivers. Connect to USB 2.0 port and it solved the issue
Link to comment
Share on other sites

I had that problem with my G27 for a long while, and it happened on other games. I tried several things and here's what worked for me:
Uninstall your wheel completely, not only drivers but any other software related to it, and re-install but with the latest drivers.
I still have an issue with the clutch, that it would seem like it's fully pressed on the start of the first stage of the day, but it's solved with pressing it once before entering the event and it's gone for the day.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
This issue just started with me and my G27.  I was playing fine on Rally and RX for a few hours but as soon as I went in RX PvP I was getting wheel disconnected pretty much every 10/20 seconds.  Tried again offline with Rally and RX and the problem persists
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
hi,
I've exactly the same problem with my G25. It happens during stages or while it's loading the stage.
I have to restart the game... 
And as for all of you, it happens only in DIRT (no problem with AC, PC, GTR...)

It must be a problem with the game...

Link to comment
Share on other sites

jano0102 said:
hi,
I've exactly the same problem with my G25. It happens during stages or while it's loading the stage.
I have to restart the game... 
And as for all of you, it happens only in DIRT (no problem with AC, PC, GTR...)

It must be a problem with the game...

I had to delete some items from the workshop for it stop disconnecting.  Might be worth trying that?
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...