Jump to content

Multiplayer Tyre Choice

Recommended Posts

Hi I have an issue that regularly shows up after back to back races, if you use a tyre compound other than the softest available for quali you still start the race on the softest compound, you can't choose to start on the harder on 25% races. Its never been on the first race, normally the 2nd or 3rd it will be an issue, the last time it happened for 4 races then the 5th was okay to choose again. But then it became an issue again. Also even happens when you start quali on say Mediums but retire or DNF, the race still starts with Softs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also even not doing quali in multiplayer you can start the race with 12-15% tyre wear already, which is quite significant. I've only noticed this in unranked, in case its not a thing in ranked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi @Carystus


If you are looking to report an issue, please copy the questions from the reporting template in the below and answer

We recommend copying this and filling it out with the questions alongside it so CM staff and other users can see the problems you are having

1.       A description of the issue. Please include any error codes here. 
2.       What version of the game you are using (Shown on the start screen in the bottom left corner of the screen) 
3.       Game-mode? 
4.       Are you able to recreate the issue? If so, please include recreation steps on how you encountered this issue. 
5.       How often do you see this problem? Is it the only time or does it always happen? 
6.       Have you tried any troubleshooting? We recommend the steps here as a starting point for any issues. Please let us know what troubleshooting methods you have tried while creating this post. 
7.       Any accessories you are using (gamepad, wheel etc) 
8.       Any screenshots or video of the issue? If the video is long, please include a timestamp for when the issue appears.  

Providing this information is vital for Codemasters to be able to investigate, diagnose and hopefully help solve your issue. It also helps our Moderators find appropriate tags and other members recommend their ideas based on their experiences.

Please add the questions in your post too so I can see everything in one place. Without this, I don't have the necessary information to replicate and diagnose the issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×