Jump to content
DIRT 5 - Chat about the game and get support here. Read more... ×

DiRT Rally 2.0 - Version 1.13 Bug Reports

Recommended Posts

On 3/25/2020 at 3:09 PM, UnderclassGDfan said:

3) Always. Never play without. The problem occurs ALWAYS in the very moment you press "continue" after a stage run (after the leaderboards) when the blur effect kicks in to load the next stage or whatever.

It's curious, because the rare random crashes I've been having after rainy stages on the Steam version happen exactly at that UI point, on career championship and community/ai events. Fortunately it always keeps my progress, so they can be resumed.

(mentioned in this post)

Wonder if the crash happens while contacting racenet (so the loading circle goes red), or graphics related to the blur/zoom effect applied to the background replay.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, AlleyViper said:

It's curious, because the rare random crashes I've been having after rainy stages on the Steam version happen exactly at that UI point, on career championship and community/ai events. Fortunately it always keeps my progress, so they can be resumed.

(mentioned in this post)

Wonder if the crash happens while contacting racenet (so the loading circle goes red), or graphics related to the blur/zoom effect applied to the background replay.

Yes it is always at that moment when the red loading circle starts and the blur effect begins

  • Like 1
  • Agree 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Steam version in Oculus mode, Windows 10 GeForce 1080

I lost head tracking, today.  It has happened before and as is often the case it happened during a heavy rain section, this time on Wales

Edited by NateFink

Share this post


Link to post
Share on other sites

Platform: X-Box One S (latest firmware & game version 1.13.0)

Version: Retail Deluxe + Season 3&4 + Colin Flat Out Pack (all DLC that exists installed)

Description:

The two scenario achievements "If in doubt..." and "Flat Out" are broken.
I completed all of them on 91 (very hard) and it shows it on every scenario picture that I did, but no achievement.
Hard reset didn't helped.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, AlleyViper said:

It's curious, because the rare random crashes I've been having after rainy stages on the Steam version happen exactly at that UI point, on career championship and community/ai events. Fortunately it always keeps my progress, so they can be resumed.

(mentioned in this post)

Wonder if the crash happens while contacting racenet (so the loading circle goes red), or graphics related to the blur/zoom effect applied to the background replay.

This sounds like it may be related, but for me, it never happened for dailies, weeklies, or monthlies before this expansion. After the expansion, it crashes consistently when completing stages that involve expansion content. I wonder if there is some sort of (seemingly unnecessary) check on what access you have to add ons...at the end of the race?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Before the last crash to desktop, previous was on a New Zealand weekly, rainy stage, with h2 rwd (base content), I was using the Kadett. To add to the differences, I'm on PC/Steam, so it's probably unrelated to your consistent crash.

Edited by AlleyViper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anybody that's getting a crash thats not in 'My Team' Please try loading into the game and disconnecting from racenet, then try play the game?

When you first load the game you can cancel the sign in.

I want to see if you play things like Custom and Colin McRae mode you get the crash when *not* connected to Racenet.

Obviously if you are only getting a crash when playing in My Team you won't be able to test this out. We are investigating that issue as well though.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, CM_Ads said:

Can anybody that's getting a crash thats not in 'My Team' Please try loading into the game and disconnecting from racenet, then try play the game?

When you first load the game you can cancel the sign in.

I want to see if you play things like Custom and Colin McRae mode you get the crash when *not* connected to Racenet.

Obviously if you are only getting a crash when playing in My Team you won't be able to test this out. We are investigating that issue as well though.

I just tried the first McRae scenario without signing in to racenet as you suggested and it crashed in the same place again pressing continue after completing the stage unfortunately 

  • Like 1
  • Agree 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, neil3646 said:

I just tried the first McRae scenario without signing in to racenet as you suggested and it crashed in the same place again pressing continue after completing the stage unfortunately 

As a side note, after restarting the game I played the MyTeam delta daily (r5 in Argentina) and had no problem. Then did the bonus daily in the Legacy in Argentina and the game crashed after the stage pressing continue

  • Like 1
  • Agree 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
5 hours ago, neil3646 said:

I just tried the first McRae scenario without signing in to racenet as you suggested and it crashed in the same place again pressing continue after completing the stage unfortunately 

Exactly the same crash for me : first scenario impossible to validate, crash when red circle is started... I’ve uninstalled and installed again all the game (on xbox one) and same problem...

I had already this problem is some daily races and championships, but here it start really to be boring 😤😤

Do you have an idea or solution ??

Thanks (kitcarwrc)

Edited by kitcarwrc
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/25/2020 at 12:34 PM, HoksuHoo said:

Interior lighting in Subaru Legacy does not work, no light at all other than shift light

20200325122622_1.thumb.jpg.baf4c283f8112ebb68558b2d58643192.jpg

  • Steam, super deluxe edition
  • 1230v3, GTX 1070, 16gb ram, SSD, Windows 10, SB Z
  • 2D, 2560x1440 60Hz
  • Logitech G920+shifter   

The same in PS4 

  • Agree 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steam deluxe version in Oculus mode, Windows 10 GeForce 1080
 

Full BSOD in the middle of Scotland daily today (always sucks that this counts as a dnf).  Rain and Ford F2 car selected.  Sound balance was a little off before the crash.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
5 hours ago, NateFink said:

Steam deluxe version in Oculus mode, Windows 10 GeForce 1080
 

Full BSOD in the middle of Scotland daily today (always sucks that this counts as a dnf).  Rain and Ford F2 car selected.  Sound balance was a little off before the crash.

Did the full re-validation and had another full BSOD on the Argentina daily delta

UPDATE: Tried the Oculus Store version of the game, did all the dailies operated flawlessly.  Must be something to do with Steam

Edited by NateFink
New information:

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/26/2020 at 5:58 PM, Accro2008 said:

-Very late or wrong notes in Scotland with English codriver (Phil Mills) and French codriver (Stéphane Prévot)

-Very low codriver voice in Scotland (mainly French codriver)

-Some notes in Scotland are cutting midway through

-Some cars (ex: Legacy) are way louder engine wise than others

-Some sound effects are now missing in a few cars (ex: gearshift in the 205 Gti, Turbo noise on some 2.0l 4WD...)

 

PC - i5 7600k - 1070ti - Headphones

And graphics lag. 

  • Like 1
  • Agree 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far I’ve been playing this game about a month (PS4). I downloaded the update 1.13 last week. I still have not gotten the “That’s dedication,” and “Time Machine,” trophies to pop. I’ve done at least 6 or 7 weekly events, and I’ve played way more than three of the historic championships. Any help would be greatly appreciated. I’ve even cleared all my save/racenet/profile data and tried again a few days ago and still no luck. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, CAPTAINxFREEDOM said:

So far I’ve been playing this game about a month (PS4). I downloaded the update 1.13 last week. I still have not gotten the “That’s dedication,” and “Time Machine,” trophies to pop. I’ve done at least 6 or 7 weekly events, and I’ve played way more than three of the historic championships. Any help would be greatly appreciated. I’ve even cleared all my save/racenet/profile data and tried again a few days ago and still no luck. 

I believe the achievements are all kind of messed up. I've played countless hours and havent got the achievement to complete an event at every location. I'm on Xbox One S

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PJTierney

Been having an issues on Scotland, the same stage (Old Butterstone Muir) that others are complaining about in this thread (and other places on the forums). Its actually quite an issue, and the effect of it happening is amplified while driving at speed over it. When the FPS drop kicks in, it lasts from the bridge to the next corner entry just beyond it. In VR this is absolutly awful, and it causes motion sickness due to the stuttering and hitching that happens. The fps drop happens at only one specific point on the bridge, but it is far less noticable when playing on a monitor. Especially if V-synced to 60FPS, and have enough CPU and GPU headroom to deal with it. But on lower end/older hardware, and especially in VR. The performance headroom just isnt there to deal with it. It needs resolving.

Playing on Steam using OculusSDK (and a 120hz capable LG TV when playing on monitor mode at 1080P)
Thrustmaster T300 with T3PA Pro pedlals
2xTH8A shifters
Oculus Rift CV1
Intel core i7 6700k@4.2Ghz
MSI GTX 1080 Gaming X plus 8GB
16GB@3000Mhz Corsair Vengeance LPX

Video footage of it happening, and showing the point where it kicks in without fail every single time. And as said, the stuttering and FPS drop is worse when going over it at racing speeds.

 

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Agree 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Platform: PC Steam 2D
Setup: GTX 1070, Core i3, 16GB RAM
Peripherals: Xbox One S Controller

The Ford Fiesta OMSE Supercar Lites "carry over" the windshield status from previous crashes, even from other cars, even from other game modes. I don't know if it applies to any other cars. It is only fixed by restarting the game.

A streamable link to the video of the bug is provided below. In the video, I demonstrate that the windshield is in good condition when you start the game. I then crash another car such that the windshield cracks. I switch back to the Fiesta in a new session and the windshield appears cracked.

https://streamable.com/s/30ec5/jhtqw

Edited by aldt
Explanation provided for the content of the video
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Ialyrn said:

@PJTierney

Been having an issues on Scotland, the same stage (Old Butterstone Muir) that others are complaining about in this thread (and other places on the forums). Its actually quite an issue, and the effect of it happening is amplified while driving at speed over it. When the FPS drop kicks in, it lasts from the bridge to the next corner entry just beyond it. In VR this is absolutly awful, and it causes motion sickness due to the stuttering and hitching that happens. The fps drop happens at only one specific point on the bridge, but it is far less noticable when playing on a monitor. Especially if V-synced to 60FPS, and have enough CPU and GPU headroom to deal with it. But on lower end/older hardware, and especially in VR. The performance headroom just isnt there to deal with it. It needs resolving.

I've found another area on Scotland that isn't remotely as bad, but can halve fps. On "Annbank Station Reverse", around the 1st checkpoint there's a tight right 2 to 1 where fps can drop while going wide over the exterior of the turn. Just by stopping the car there, there's a considerable fps hit at certain points, but nothing so drastic an in the bridge. While going on normal pace, I thought it was due to particles or other fx when sliding outside, but after checking stopped the sudden fps dip is there. For reference here's the spot (screen), don't mind the unnatural car placement.

There's also a spot in "Descenso por Carretera" that has been prone to cause a stutter, when passing this yellow road sign at speed, but by going slowly there doesn't seem to be something so abnormal as on the other examples. (screen)

Share this post


Link to post
Share on other sites

In this patch (1.13)or the prior patch, cars lost massive amounts of grip as well as side bite.  I had noticed this problem early on in the Oculus SDK VR version rendering it useless.  And, the problem now seems to have migrated into the non VR version as well.  Most of the cars now seems to slide sideways off roads that are slightly canted to one side or the other even when driving along a straight section.  Likewise, cars take MUCH LONGER to stop.  It is as if all roads were suddenly turned to wet clay...  

NOTE:  I literally have hundreds of hours driving DR 2.0 on PC.  I have played it nearly every day since release.  And, up until this change to the vehicle physics, it was an absolute favorite of mine.  At present, the change in side bite is a MASSIVE game buster! 

System:  PC Windows 10, nvidia 2080ti, accuforce pro v 2 wheel, nlr v3 motion platform, clubsport 3 pedals, fanatec handbrake. 

P.S.  I checked all of my game inputs and they are spot on.  The issue is definitely in the new patch.

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, FwyFlyer said:

In this patch (1.13)or the prior patch, cars lost massive amounts of grip as well as side bite.  I had noticed this problem early on in the Oculus SDK VR version rendering it useless.  And, the problem now seems to have migrated into the non VR version as well.  Most of the cars now seems to slide sideways off roads that are slightly canted to one side or the other even when driving along a straight section.  Likewise, cars take MUCH LONGER to stop.  It is as if all roads were suddenly turned to wet clay...  

NOTE:  I literally have hundreds of hours driving DR 2.0 on PC.  I have played it nearly every day since release.  And, up until this change to the vehicle physics, it was an absolute favorite of mine.  At present, the change in side bite is a MASSIVE game buster! 

System:  PC Windows 10, nvidia 2080ti, accuforce pro v 2 wheel, nlr v3 motion platform, clubsport 3 pedals, fanatec handbrake. 

P.S.  I checked all of my game inputs and they are spot on.  The issue is definitely in the new patch.

Actually there was no patch note about the phyics engine. I felt the same way but since no patch note about the issue I was not suspicious about that. If they made an update and didn't mentioned about, it is just disrespect!

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, FwyFlyer said:

In this patch (1.13)or the prior patch, cars lost massive amounts of grip as well as side bite.  I had noticed this problem early on in the Oculus SDK VR version rendering it useless.  And, the problem now seems to have migrated into the non VR version as well.  Most of the cars now seems to slide sideways off roads that are slightly canted to one side or the other even when driving along a straight section.  Likewise, cars take MUCH LONGER to stop.  It is as if all roads were suddenly turned to wet clay...  

NOTE:  I literally have hundreds of hours driving DR 2.0 on PC.  I have played it nearly every day since release.  And, up until this change to the vehicle physics, it was an absolute favorite of mine.  At present, the change in side bite is a MASSIVE game buster! 

System:  PC Windows 10, nvidia 2080ti, accuforce pro v 2 wheel, nlr v3 motion platform, clubsport 3 pedals, fanatec handbrake. 

P.S.  I checked all of my game inputs and they are spot on.  The issue is definitely in the new patch.

I noticed the same, what you call "lost side bite". I'm running the Monthly AI Challenge (8 days left as I write) with The Escort MK II, and the behavior seemed to change when I started the second event in Poland. The grip was much lower than I was used to from the first event in NZ, even given that it was raining.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PJTierney @CM_Ads

Little update, managed to complete both of todays (Sunday) bonus daily MyTeam stages (R-GT in Scotland, and Legacy in Wales), without any post-stage crash at the "press continue" screen, as has been happening since 1.13 launched. Not sure if you guys have changed anything server side your end, but no problems in MyTeam mode for me today

Unfortunately the Mcrae scenarios still crash after every stage and cannot save any progress ☹️

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today I try 3 races And 3 times my game crashed.

First race was daily Challenge gr rally in scothland. Crash!

Second race was daily Challenge in Wales with new Subaru legacy. Crash!

Last race was from weekly Challenge in Sweden with new Subaru S4. Crash!

 

Every race was with new contects And game after Finish freeze And crashed. 

 Is anyone working on change?  this is already unbearable.  They've been playing this game since day one and I've never had such problems.

Xbox one S, version all contects.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×