Jump to content
Want to report an issue? Have a bug to report? Please look here first!!!! Read more... ×
Scheduled Updates and BETA Shutdown - 06/07/2020 Read more... ×
F1 2020 | KNOWN KEY ISSUES | READ ME!!! Read more... ×

Newbie can't get the car to drive

Recommended Posts

 

 

 

So I'm brand new to the the Formula 1 2019 game. Also, I have zero gaming experience, so this is all brand new to me.

Formula 1 2019 v1.22

PC running windows 10 I guess using Steam?

Logitech G29

I just wanted to drive a car to get use to it so I went to the solo and time trials, at least that's what I think I was on, I tried to get back to it and now the game keeps rolling the 5 red lights and the opening "video" and when it gets to "Hit Any Button" screen, I hit a button and it just keeps replaying the opening startup screen... But that's not what my problem is.

My problem was when I picked a circuit to drive on and went to the car to drive it on track, I hit the accelerator, the car barely does anything, it goes like 1 MPH at best and really doesn't respond correctly, I can steer it but that's about it as it doesn't really move. When I hit the brakes, it goes into reverse and until it backs into a wall or something, in this case, I believe the accelerator was working, so I can go fast in reverse but not forward.

What am I doing wrong? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, HWJunkie said:

So I'm brand new to the the Formula 1 2019 game. Also, I have zero gaming experience, so this is all brand new to me.

Formula 1 2019 v1.22

PC running windows 10 I guess using Steam?

Logitech G29

I just wanted to drive a car to get use to it so I went to the solo and time trials, at least that's what I think I was on, I tried to get back to it and now the game keeps rolling the 5 red lights and the opening "video" and when it gets to "Hit Any Button" screen, I hit a button and it just keeps replaying the opening startup screen... But that's not what my problem is.

My problem was when I picked a circuit to drive on and went to the car to drive it on track, I hit the accelerator, the car barely does anything, it goes like 1 MPH at best and really doesn't respond correctly, I can steer it but that's about it as it doesn't really move. When I hit the brakes, it goes into reverse and until it backs into a wall or something, in this case, I believe the accelerator was working, so I can go fast in reverse but not forward.

What am I doing wrong? 

You probably need to install Logitech G-Hub and check for proper operation of the pedals and wheel before starting the game.

When you have the wheel and pedals installed in G-Hub, delete the hardware_settings_config.xml before restarting. The location of this file is in the pinned troubleshooting thread.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, steviejay69 said:

You probably need to install Logitech G-Hub and check for proper operation of the pedals and wheel before starting the game.

When you have the wheel and pedals installed in G-Hub, delete the hardware_settings_config.xml before restarting. The location of this file is in the pinned troubleshooting thread.

thank you steviejay69 that worked! Now I need to look into setting up the G29 properly and figuring out how to play the game. Thanks again!

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×