Jump to content
Want to report an issue? Have a bug to report? Please look here first!!!! Read more... ×

[F1 2019] PC: crash and freeze in career

Recommended Posts

Hi everyone,

I'm totally disappointed.

It's the 6th time in a row I have exactly the same troubles, my game freezes and crashes in career mode, almost at the same time, during the Grand Prix de France in the rain, between the 10th and the 13th lap...
It's written "EGO DUMPER" after the crash of the game, I send report everytimes. It's the first Grand Prix I Play in the rain, eventhought I already played qualifications in the rain and the bug didn't appear.

I've already tried :

playing in DX12 or DX11
shut off steam overlay
delete the file harwaresettings
run in safemode
put all graphics settings in low
all my drivers are updated
run the game as administrator
checked the files in Steam
my version is 1.22
I'm playing on W10 with xbox pad.

I think I"ve tried everything I could, except posting on the forum ...

I give you my dxdiag.

Thanks for you help, I'm very sad not being able to play this game during the period.
 

(Sorry for my english)

CroustiZ

 

DxDiag.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

The error codes in your dxdiag relate to the AMD GPU driver and the HyperCloudX II headset. Can you remove the dongle and test?

I use 20.1.3 AMD GPU driver, not 20.4.1 but the 20.4.2 is just out if you wish.

I don't think it offers older cards much as the development is for the 5700 range and Vega bug fixing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, steviejay69 said:

The error codes in your dxdiag relate to the AMD GPU driver and the HyperCloudX II headset. Can you remove the dongle and test?

I use 20.1.3 AMD GPU driver, not 20.4.1 but the 20.4.2 is just out if you wish.

I don't think it offers older cards much as the development is for the 5700 range and Vega bug fixing.

Hi, thanks for answering.

I hoped... I removed my headset HyperCloud, I played and I crashed at lap 10...

This is the rapport.
Where did you see that the error codes was between amd gpu and the hyperx? maybe i could delete all files about the headset but I dont find them in my local disk.

thank you....

EGO Dumper.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, CroustiZ said:

Hi, thanks for answering.

I hoped... I removed my headset HyperCloud, I played and I crashed at lap 10...

This is the rapport.
Where did you see that the error codes was between amd gpu and the hyperx? maybe i could delete all files about the headset but I dont find them in my local disk.

thank you....

EGO Dumper.txt

Quote

+++ WER5 +++:
Détecteur d'erreurs 1284965852182675754, type 5
Nom d’événement : WUDFHostProblem
Réponse : Non disponible
ID de CAB : 0

Signature du problème : 
P1 : HostProblem
P2 : HostTimeout
P3 : 2
P4 : 2.29.0
P5 : 103
P6 : 3
P7 : 11b00
P8 : ffffffffffffffff
P9 : HID\VID_0951&PID_16A4&REV_0005&MI_03&Col02
P10 : 

Fichiers joints :
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER237C.tmp.WERInternalMetadata.xml

Ces fichiers sont peut-être disponibles ici :
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\NonCritical_HostProblem_b3126c8280ac1a3a246e1674868ec141928b91c_00000000_0515b628-a06d-46e6-bb0a-d900484bab2a

Symbole d’analyse : 
Nouvelle recherche de la solution : 0
ID de rapport : 0515b628-a06d-46e6-bb0a-d900484bab2a
Statut du rapport : 268435556
Récipient avec hachage : 79b4263ce632fc7f41d51da26fdb012a
GUID CAB :0

The driver won't be active without the dongle plugged in.

The other crashes were in F1_2019_DX12.exe

Quote

+++ WER1 +++:
Détecteur d'erreurs , type 0
Nom d’événement : D3DDRED2
Réponse : Non disponible
ID de CAB : 0

Signature du problème : 
P1 : VEN_1002
P2 : 26.20.15029.20013
P3 : 0x887A0006
P4 : 3
P5 : F1_2019_dx12.exe
P6 : 1.0.61.4494
P7 : 
P8 : 
P9 : 
P10 : 

Fichiers joints :
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\Temp\WER4F38.tmp.WERInternalMetadata.xml

Ces fichiers sont peut-être disponibles ici :
\\?\C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue\NonCritical_VEN_1002_207e33ac691f7ea7b2add79093987e91cd217c6_00000000_9d9bb3a7-e42a-42d9-aad2-9f03aea215bd

Symbole d’analyse : 
Nouvelle recherche de la solution : 0
ID de rapport : 9d9bb3a7-e42a-42d9-aad2-9f03aea215bd
Statut du rapport : 100
Récipient avec hachage : 
GUID CAB :0

Direct3D device removal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I finally succeeded ! I don't know If the bug was from here but thanks to this video I could finish my Grand Prix https://www.youtube.com/watch?v=6y09XikJ13U it's the good new.

I don't know If the bug is fixed forever, but you were right, by the way there was a trouble with my headset. I could finish my Grand Prix de France, and even my Austrian Grand Prix without any bug. 

To be continued.....

Thank you

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @CroustiZ,

Please keep us updated so we can add it to the 'solved' tag for other users.

@steviejay69, as always, thanks for your help on this one 👍

  • Agree 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi BarryBL,

For now it's ok, I hope not coming back soon 😅

Thanks for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

update: ok it's already back...

It's definitely during the rain, I'm fed up with this...

Silverstone Grand Prix, it's raining, during the tests after 2 laps: crash.

Really guys I don't know what to do... @steviejay69 yesterday you told me about the F1.2019_dx12 and direct 3D device removal, but what i could do?

thank you,....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you physically look at the mainboard?

There are 6 possibles for B85M-D3H (rev. 1.0/1.1, 1.2, 2.0 and 2.1 and A rev 1.0).

We will go with updating the BIOS and then memory testing.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Most likely your graphics card or motherboard has gone wrong. I would advise you to buy a new one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, Pawel567 said:


Most likely your graphics card or motherboard has gone wrong. I would advise you to buy a new one.

Most unlikely until we exhaust the options!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

sorry for answering late.

My motherboard is in rev 1.0.

But some news: I finally received my new graphic card (ordered more than 1 month ago!), and it seems to be ok!

The topic is, for now, solved! Thank you for ypur fast help guys, really appreciate.

CroustiZ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, CroustiZ said:

Hi,

sorry for answering late.

My motherboard is in rev 1.0.

But some news: I finally received my new graphic card (ordered more than 1 month ago!), and it seems to be ok!

The topic is, for now, solved! Thank you for ypur fast help guys, really appreciate.

CroustiZ.

What card did you get? There are a few R7/R9 issues with the game it would seem unless the card is high end.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I bought an NVIDIA GTX 2060.

 

Actually I wanted to change to be able to play Red Dead Redemption II !

Edited by CroustiZ
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×