Jump to content Jump to content

Communicating with Online Services Message taking up all of the screen while racing Master Thread


Recommended Posts

Hi.

The game keeps telling me every 25 seconds "connecting to online services..." in the upper left corner.
No matter where I am...main menu, loading screen, offline AI-race, cutscene...just everywhere it's telling me that it's connecting.

I don't seem to have online-connection problems at all, but this is annoying.

Is there a way to disable this message?
Don't wanna play offline, but this makes me furious.

Link to post
Share on other sites

I haven't completed a multiplayer race yet due to communication with online services flashing every race, so I tried time trials and after 4 or 5 laps got a Ego dumper almost every time trial this is typical of Codemasters every f1 every year has major bugs.

Link to post
Share on other sites

1.       "Communicating with online services" message keeps popping up at regular intervals during use of online features 
2.       1.03 
3.       Weekly Event - France - Race
4.       Occurred twice before in league lobby as host, not sure how to replicate. Sorry. 
5.      Installed latest drivers, verified game files.
6.       https://youtu.be/MLcHT6sEuB0

7.      DxDiag attached.

DxDiag.txt

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, choubu said:

Yea someone needs to fix this asap, my internets connections good as well and I cant even play the game now? I paid for the Schumacher Edition not to have silly problems like this that stops me racing entirely.

Same problem here and my internet is super fast???

Link to post
Share on other sites

I keep getting this aswell. So frustrating that they don’t seem to have sorted their game at launch when we’re paying this much money. Keep getting kicked out from online races halfway through even when I’m still connected to Xbox live. 

Link to post
Share on other sites

1.       A detailed description of the issue. Please include any error codes here 

When launching the game before I hit the main menu I am on “communicating with online services” going around and around. Restarting the game or console doesn’t help    And as such I cannot play the game at all. 


2.       What version of the game you are using (Shown on the start screen in the bottom left corner of the screen) 

1.04 / PS4 Pro / Schumacher edition. 


3.       Game-mode? 
 

Not able to get into a game mode  


4.       What are your replication numbers? Minimum test attempts are 4. Please also add EXACT replication steps for us to try too. 
 

Tried 5 times. Simply launch the game. 


5.       What troubleshooting have you attempted? Please always try to attempt to fix the issue 
 

Power cycling the console and restarting the game. 


6.       What peripherals are you are using (gamepad, wheel make & model etc) 
 

PS4 controller, Astro A50 headset. 


7.       Any screenshots or video of the issue? If the video is long, please include a timestamp for when the issue appears.  
 

No

Link to post
Share on other sites

This issue also happens to me on PC with steam version.

The whole screen is popping over and over again, very hard to keep drving...

My OS version is windows 10 2004(19041.329).

I'm using fullcone NAT(what maybe called by NAT 1,  also I can see NAT type is open in Xbox network setting).

My game report code is EDBD-DDJX-CXBE-CEHE.

Link to post
Share on other sites

A good temporary fix is to have the "Connecting with Online Services" not block the entire screen. It usually happens after I finish my first ranked race. I have to restart the game to get rid of it.

PS4 here as well.

Edited by ark13700
Link to post
Share on other sites

Ive Exactly the same issue,everytime I back out of time trial its on the centre of the page and stays there to the point i am forced to dashboard. 

Im part of a racing league community and we have held a 50% every night since the 7th and I've only been able to compete in 1 race. 

I either get kicked on launch or mid wY through qualy

Codies please help 

Xbox one 

Edited by Hubbadee
Link to post
Share on other sites

Hi, I've tried contacting code master through Twitter, Facebook, Email etc since last Tuesday...

Every 5 seconds in solo/multiplayer/home screen i am being spammed with a message at the top left (communicating with online services) its the most distracting thing ever, I play everything on simulation, 100% races so when that pops up its the most distracting thing ever which usually leads to me making errors causing me the race.

My Internet settings are perfect, nat type etc are all good no issues there, is there a way to hide the services messages they shouldn't be showing up unless I'm on the multiplayer page/podium pass page, no need for them to show in solo surely?

Attached a screenshot to show the specific message I'm spammed with 

RNFetchBlobTmp_d8gmquh22i987ge6qfr8fs.jpg

Edited by RMC44
spelling mistake
Link to post
Share on other sites

Why oh why does it have to be in massive letters in the middle of the screen sometimes, happened in tine trail, I couldn't see where I was going and crashed. Happened in an online game, *** ?  Couldn't see where I was going, it is usually in top left in small letters.

 

This is so annoying, is it a bug or just put there to make you crash ?

Grrrr

 

Link to post
Share on other sites

Hello.

Version 1.0.2 Xbox One

F1 2020 often hangs when I want to go back to the main menu from the time trial or Grand Prix.

Then the "Connect to online services - please wait " screen appears. and then nothing happens !!!!

The "Connect to online services - please wait" screen no longer disappears. Then I have to restart the game!

Not every time. But very, very often.

My internet connection and Xbox Live configuration are ok.

Please fix it!

So the game is not playable if the only solution is to restart the game!

thank you

Edited by allfred
Link to post
Share on other sites

1.       Communicating With Online services Pops Up During Racing online and singleplayer and in the menus every 5 seconds the game is unplayable...
2.       Game Version: 1.03
3.       Game-modes: Any (Time Trial, Grand Prix, Carrer, Ranked, Unranked)
4.       I start the game and after 30 40 mins of gameplay the game dissconnects from time trial and dosent even load the leaderboards and dosent upload vaild times and this communicating screen keep comes up in every 5 seconds
5.       router restart 3 times, pc restart, verifyed steam game files
6.       FANATEC CSL ELITE PS4 F1 SET
7.      my video link:

the video is 4 minutes long but it keeps happening from the beginning till the end

Link to post
Share on other sites
  • BarryBL changed the title to Communicating with Online Services Message taking up all of the screen while racing Master Thread
  • BarryBL pinned this topic
  • BarryBL unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...