Jump to content
Bug Reporting - PLEASE FOLLOW RULES AND COMPLETE REPORTS Read more... ×

[ Multiplayer ] - HO78.6443 Error Code Master Thread - Xbox

Recommended Posts

On 9/7/2020 at 2:01 PM, BarryBL said:

Hi @JDMoney513 and @chippyking99, can you also provide the information others have, as we need to eliminate any potential troubleshooting on the connectivity side, as reports of this code are fewer post 1.08.

Hi Barry,

I have just jumped on to F1 2020 and jumped onto online to get the closed data I can. I have posted a picture of my internet readings straight after I had been disconnected from an online lobby. I have never had any trouble disconnecting from any previous F1 titles or xbox game, and even when I am in the lobby and racing, I very very rarely have lag or latency issues. 

I usually get into a race, but will always get booted (with the error code) within 5 minutes of the time I join the race lobby. I race on a controller and use an Original Xbox One.

Screen Shot 2020-09-09 at 14.23.38.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still having this issue after the latest update. Still being kicked after 5 minutes, being told ' You Must Be Signed into Xbox Live". I use gold through Xbox live Ultimate, so maybe this could be the issue? Any thoughts anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, F1/E Reviews said:

Still having this issue after the latest update. Still being kicked after 5 minutes, being told ' You Must Be Signed into Xbox Live". I use gold through Xbox live Ultimate, so maybe this could be the issue? Any thoughts anyone?

I use normal gold subscription. Since last update I can't play online. Having this issue more often than before. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried multiplayer Unranked lobbies last night for the first time in a few weeks. Did not get disconnected once, awesome!!!

However, I tried again today, and started getting disconnected after the first race I completed. This time, qualy was no issue, but mid-race I get disconnected. I have all the correct connection settings (open NAT, port 3074, 90mb down/11.35 up, 40ms latency, etc.).

Here is a video of my last occurrence today. I’m liking ACC better and better these days guys, come on!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also just had this issue, been happening the last few days, only disconnecting from f1 server as still connected to xbox live

Share this post


Link to post
Share on other sites

After todays latest patch, the problem is sadly now far worse. Whereas before I would be able to last up to 5 minutes in a lobby, now I will be kicked every time a race is launched on both ranked and unranked with the message 'you must be signed into xbox live'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated yesterday, now I m playing online and in 5 minutes it kicked me out of the lobby stating I had to sign in to Xbox live and with me all of us, 4 participants... Please look into this issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has started happening for us in our racing league in the last 2 or 3 weeks. Last night, just 3 of us racing, and all 3 received the 'You're not connected to Xbox Live' message. It settled down after about half an hour but we were all regularly kicked during that period. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Report Code: SCMG-HJBR-AKHM-ATAB

Error : not connected to Xbox live - no error code.

Platform Xbox, practice session, get DC after 43 min of playing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know of a fix yet? I feel like I have tried everything under the sun 😞

@BarryBL do you know of any solutions? or if a fix is planned for a future update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its weird I live really close to my two friends and I have better internet than them, literally business-grade with an open nat type. They have no problems while I can not complete even one lap on any online mode. It has to be an f1 server issue with certain accounts cause it does not happen to me on any other games. It used to happen to me on siege when their servers were having trouble, but they got it under control. Quick tip for everyone as well if you have an external I found for siege it kicked me out less if I had the game installed on the internal hard drive, I did the same for F1 but sadly it did not help me. It might help one of you though. Here is hoping that it is fixed soon! I really wanna beat the **** outta my friends who think they can race lol.

  • Agree 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

  • A detailed description of the issue.
  • DC and eroor saying im not connected to xbox live when I still am
  • Platform
  • Xbox one 
  • What version of the game you are using (Shown on the start screen in the bottom left corner of the screen) 
  • 1.10.1
  • Ranked/Unranked/Leagues
  • All three and always before I even finish one lap
  • Wired or Wireless Connection?
  • wireless
  • The amount of players in your session?
  • 2-10
  • Were you the host?
  • Sometimes yes sometimes no
  • Did this issue happens for everyone in the session, just some people or just yourself? What did they see?
  • Not sure but my two friends do not have this issue.
  • We need to be able to make your problem happen internally so we can fix the issue. Can you make the problem happen again?
  • It happens every time I try to race online so yes definitely.
  • How do you make the problem happen? 
  • Every time I try to play online I either do not make it past sector 1 or do not even get to race. It happens by itself. It has happened every time I have tried to play online no exceptions.
  • Can you add a report code. How to find this is in Main Menu > Game Options > Settings > 16 digit code in the bottom left of the screen. Please make sure that this is the code from the session you had the issue in. Adding report codes from as many users in your session as possible would be really helpful here.
  • Report Code: JBBP-SVSR-SEAC-KVPG

  • Video of the issue, including timestamps. Did you stream the session
  • I did not stream or record a session.

My nat type is OPEN, I switched from an external to internal on my xbox for memory and that did not fix the issue either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Back in early Summer, I paid £64.99 for this game. It had worked alright, not perfectly, up until recent. It's now impossible to play the game. The repeated error of HO78.6443 is beyond a joke, and this online error is only affecting this game. 

 

This is diabolical, not worth the money if Codemasters cannot even make a stable game. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Guys, wanted to update you all that my 'sign in to xbox live' issue has virtually stopped over the past week. I wish I had a magical fix, however I was lucky enough to get a free internet upgrade and ever since I have had no issues. Fingers crossed the devs can find a fix for you all, much love!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×