Jump to content Jump to content

[PS4] - Delta Issue


MicheMai51

Recommended Posts

A detailed description of the issue.
 
I found two problems:
1. Delta not equal to zero at the start of the lap.
2. Improvement or worsening of the lap not corresponding to the delta shown.
 
Below details:
 
Just before finishing the lap I had the Delta exactly equal to 0. But once I finished the lap he told me that I had improved the time by 0.031.

 img1.thumb.jpg.7078c6d93e08f7f7d35d647c33b5a5cd.jpg
 img2.thumb.jpg.f62b3f5d91c3687129467eda4601b2aa.jpg
 

I checked at the start of the lap and saw that the first delta was equal to +0.014, which is impossible as I had just crossed the finish line and the delta went down. In fact in turn 1 I had +0.009.
I thought it was a compensation between the extra delta given at the start of the lap, but the accounts don't add up. 

img4.thumb.jpg.b659bee0a14c6e943a1a1320c74b4f4d.jpg

I also noticed that on the previous lap the same problem occurred, namely that just before the lap was finished the delta was at -0.124, while the lap was improved by -0.140.

img3.thumb.jpg.99fccd5fe6c61e2b559c2336be66b5af.jpg


Platform
PS4
 
What version of the game you are using (Shown on the start screen in the bottom left corner of the screen) 
1.12
 
Ranked/Unranked/Leagues
Unranked.
 
Wired or Wireless Connection?
Wired.
 
The amount of players in your session?
2.
 
Were you the host?
No.
 
Did this issue happens for everyone in the session, just some people or just yourself? What did they see?
I only checked this aspect, in the next lobbies I will also check the others.
 
We need to be able to make your problem happen internally so we can fix the issue. Can you make the problem happen again?
Yes, the problem is recurring and it happens to me in all lobbies.
 
How do you make the problem happen?
I haven't found a solution at the moment.
 
Can you add a report code. How to find this is in Main Menu > Game Options > Settings > 16 digit code in the bottom left of the screen. Please make sure that this is the code from the session you had the issue in. Adding report codes from as many users in your session as possible would be really helpful here.
CAAC-SCPG-SBBD-SVSM
 
Video of the issue, including timestamps. Did you stream the session?
No.
 

Link to post
Share on other sites

I checked some qualifying sessions I did a few days ago. Below details:

A detailed description of the issue.

Just before crossing the finish line I have -0.536 advantage:

2020-11-10_145545.thumb.jpg.6a7025530f082d2a6b0aea1f436088fb.jpg

The lap instead ends with an advantage of -0.546:

2020-11-10_145609.thumb.jpg.80adb5635373376eae7b5bfb0f4407e7.jpg

At the end of the qualifying session, I did another lap.
The lap starts with +0.022 despite the fact that at the end of the straight I finish with +0.010, therefore better than the previous lap and therefore it is impossible, I should be ahead of my time.

2020-11-10_145702.thumb.jpg.cc0e86c681cb0b3264e4137789b79d48.jpg

2020-11-10_145728.thumb.jpg.fbcf93a25924cfe66671f05d11fec3fd.jpg

At the end of the lap they are +0.082 behind, but the lap ends with +0.058 behind.

2020-11-10_145825.thumb.jpg.a9e2b402a8368e91e804474face274b9.jpg

2020-11-10_145850.thumb.jpg.e237c66334a9a31df98b50e6b9b17461.jpg

Platform
PS4
 
What version of the game you are using (Shown on the start screen in the bottom left corner of the screen) 
1.12
 
Ranked/Unranked/Leagues
Unranked.

Wired or Wireless Connection?
Wired.
 
The amount of players in your session?
17.
 
Were you the host?
No.
 
Did this issue happens for everyone in the session, just some people or just yourself? What did they see?
I only checked this aspect, in the next lobbies I will also check the others.
 
We need to be able to make your problem happen internally so we can fix the issue. Can you make the problem happen again?
Yes, the problem is recurring and it happens to me in all lobbies.
 
How do you make the problem happen?
I haven't found a solution at the moment.
 
Can you add a report code. How to find this is in Main Menu > Game Options > Settings > 16 digit code in the bottom left of the screen. Please make sure that this is the code from the session you had the issue in. Adding report codes from as many users in your session as possible would be really helpful here.
DTDP-BJXE-EMBD-SVSM
 
Video of the issue, including timestamps. Did you stream the session?
No.

Link to post
Share on other sites
  • Administrator

Thanks for the reports @MicheMai51, but it is quite plausible that you could get a hundredth of a second or so in that short distance. Have to remember a lot of variables here (ERS deployment, entry and exit from last corner) and, most importantly, how small a hundredth of a second is to measure. 

Also, the delta for each qualifying lap is at +0.000 for a immeasurable amount of time in reality, as you have already set a lap. The same parameters (exit speeds, ERS etc) would exist here.

From your examples you are talking about a tiny amount on time here, one that realistically couldn't be measured by a human and has to be managed statistically. If the amount of time was larger perhaps, but given how small these time differences are compared to the space from image to finish line, its actually pretty achievable. For me, not a bug here, just a demonstration of how tiny amounts of time can be found anywhere.

 

 

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...