Jump to content Jump to content

[PC] Problem F1 2015 with pedal


Vtsax

Recommended Posts

Hello Everyone,  :)

In first, sorry for my bad English..  o:)

I have a problem with F1 2015 (Windows 7) and my pedal Fanatec CSR Elite.

The gaz pedal begining in middle of course in f1 2015..

The firmware and pilot on my wheel and pedal is update. Do you have a solution for me please ?

I have a video for you to helping me.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZoVslo8v0M

Thank you very much


Link to post
Share on other sites
Ok, i resolved my problem :)

If you have CSR Pedal, make this :)

Go to C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\F1 2015\actionmaps and open action_map_preset_win with Wordpad

Search "Fanatec_USB_Pedals" and change for this

<ActionMap actionMapName="Fanatec_USB_Pedals" deviceName="{18390EB7-0000-0000-0000-504944564944}" priority="5">
    <Action actionName="Accelerate">
        <Axis axisName="di_x_axis_rotation" type="uniDirectionalNegative" deadZone="0.0" saturation="1.0" />
    </Action>
    <Action actionName="Brake">
        <Axis axisName="di_y_axis_rotation" type="uniDirectionalNegative" deadZone="0.0" saturation="1.0" />
    </Action>

If you like try without make this change in workPad, I put 2 present in my dropbox for you

Original action_map_preset_win : -> https://db.tt/qfjMr3SI
Moded action_map_preset_win : -> https://db.tt/E7gyJs6e

Just change name MODaction_map_preset_win -> action_map_preset_win

https://www.youtube.com/watch?v=bDhLscIgZ_I

Thanks for real contributor, Not me :) :) :)

Bye
Link to post
Share on other sites
So I did some playing around today to try and dig into this more...

With my T300/F1 wheel and T500 pedals, I had always started with the preset for that wheel, then made a custom profile to remap the buttons. This seems to be the source of the problem... the first 75-80% of the throttle AND brake travel doesn't register at all in game. This is with the axis mapped exactly as they appear for the T300/F1 preset:

Accel - Z rotation (negative)
Brake - Y axis (negative)

If I use the Thrustmaster control panel (windows) to switch the pedals to combined mode (ie: both sharing the Y axis) and remap in F1 2015, I get the FULL pedal travel no problems... but of course the pedals are now combined so you lose the ability to feather while braking etc.

If I switch back separate pedels in the Thrustmaster control panel and just use the F1 2015 preset for that wheel, I suddenly have full pedal travel, but lose the ability to map the buttons as I see fit.

Try as I might, I can't find where F1 2015 is saving the custom profile, I modified it, quit the game and tried to find files that had just been modified but came up short. I was hoping it could be a text editable config file I could look at, but so far it eludes me.

For now, I will use the T300/F1 preset and accept less than ideal button mapping... but perhaps there is a way around that by moddifying the action_map_preset_win.xml.
Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...