Jump to content Jump to content

Brake pedal not working! F1 2020


ozz6996

Recommended Posts

hi everyone. I have an issue with my logitech momo force feedback wheel. actually wheel is working properly but not my brake pedal,its not functional in game. I use throttle pedal for both brake and accelerate.  To brake i need to push throttle pedal  like 50% ,if i keep pushing harder after 50% i can accelerate.I checked the pedals on windows its working properly but not in game. Wheel is very old actually like 2006 or 07 if i remember correct, but its working perfectly fine so i dont want to buy another. I checked the forum for solution but i couldnt find it.Hope you can help me 

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, ozz6996 said:

here it is. hope its usefull 

It's still not strictly following the template, but....

Delete any custom control schema in game - even if they are not available.

You need to verify the correct operation of the MOMO in the Windows Control Panel.

You will probably see the throttle / brake pedals at 50% without any input.

You need to change the combined axis setting so that the pedals report correctly.

Then check LGS and verify the same, there is also a combined axis setting there.

Once they are both correct, then delete the hardware_settings_config.xml and verify Steam files before launching.

You should have the pedals detected and if not, you may need to modify the selected default controller - I'm not sure as I don't own the wheel and it's not on the supported list. But this should at least get the wheel recognised as previously.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, steviejay69 said:

It's still not strictly following the template, but....

Delete any custom control schema in game - even if they are not available.

You need to verify the correct operation of the MOMO in the Windows Control Panel.

You will probably see the throttle / brake pedals at 50% without any input.

You need to change the combined axis setting so that the pedals report correctly.

Then check LGS and verify the same, there is also a combined axis setting there.

Once they are both correct, then delete the hardware_settings_config.xml and verify Steam files before launching.

You should have the pedals detected and if not, you may need to modify the selected default controller - I'm not sure as I don't own the wheel and it's not on the supported list. But this should at least get the wheel recognised as previously.

it worked .thanks for taking your time 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...