Jump to content
Bug Reporting - PLEASE FOLLOW RULES AND COMPLETE REPORTS Read more... ×
F1 2021 | BETA | Details and how to Apply Here Read more... ×

changeable default Setups Bug.

Recommended Posts

Posted (edited)

Description: changeable default Setups Bug.

Platform: PC (Version 20H2 OS Build 19042.867)

Game version: v1.17

Game mode: Multiplayer Unranked (invite only)

How to replicate issue: - I had setup which I believed seems to be bugged with the default setup, which creates the car to spin. The fix setup became ideal and had no troubles, So I saved the restore setup to find if there was an issue with the default setups.

What i did to replicate the problem.

I saved the fix setup while the setup mode was set to fixed and started a brand new lobby and change the mode to full. 

after I used the fixed setup it felt controllable and never once did it spin out on me. however i use the balanced setup i felt a few understeer, and times I had to countersteer to preserve the f2 automobile on course. (I had to add more steering input with the Balanced setup)

NOTE: I do not change my driving style on each runs. however, you'll find that i needed to fight extra to keep the f2 automobile on the track in the 2nd run, then the first run.

As you can see on the second run my steering inputs have been similar, needed to countersteer to maintain the f2 vehicle on the track or I had to put a increase the steering input to maintain myself on the track, but still coming off way wider out of turns. however, on the first run it felt more stable, and that i would like to note that it felt extra controllable all out on the primary run.

Report code: - n/a

Image / video: see attachment

 

Edited by Tris543

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Tris543,

Apologies, little confusing to my brain. So, what you are reporting is that your saved setup doesn't load? You started in Time Trail to make the setup, then went to Unranked, and loaded it. Then it didn't work?

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, BarryBL said:

Hi @Tris543,

Apologies, little confusing to my brain. So, what you are reporting is that your saved setup doesn't load? You started in Time Trail to make the setup, then went to Unranked, and loaded it. Then it didn't work?

I think he's saying that the default setup is bugged because when you save the preset 3 and give it a name you can then load it as a custom setup and it performs differently on track than the default preset 3 setup even though the values appear to be unchanged.

And it's Free Practice 🙂

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@BarryBL the save setup does load in Time Trial and Unranked lobbies, what happens is the fix setup is stable, but the balanced setup by default it was unstable, this was all tested in the unranked lobby.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@steviejay69 Correct. This seems odd to me as both the fix and balanced setups are the same, but behaving differently. Also there's some odd thing with the other default setups. like no matter what the default setup you're using it going to be unstable regardless.

Edited by Tris543

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@steviejay69 @BarryBL I did race with the fix setup in the Time Trial on bahrain and i was faster with it doing a 1:44s - 43s, and i wouldn't make that with the balanced setup. I would get an invalid lap every time. it would be like 1:48s if im likely.

Edited by Tris543

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×